26.6- Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe droga.

Centar za edukaciju mladih u saradnji sa Zavodom za bolesti ovisnosti Zeničko-dobojskog kantona su obilježi 26.6- Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe droga.
Generalna skupština Ujedinjenih naroda još od 1987. godine na ovaj dan pokušava upozoriti globalnu svjetsku javnost na sverastući problem zloupotrebe opojnih droga i potrebu aktivnog uključivanja svih aktera, kako na globalnoj svjetskoj razini tako i na nacionalnoj razini, za djelovanje u postizanju zajedničkog cilja – međunarodno društvo slobodno od zloupotrebe droga.
Aktivisti CEM-a već drugu godini za redom žele podići svijest građanima o ovom gorućem problemu koji je prisutan u našim zajednicama.
Jučer je upriličena centralna ceremonija u Zenici koja predstavlja krunu cjelogodišnjeg rada Zavoda na prevenciji bolesti ovisnosti i širenju svijesti stanovništva o štetnostima i posljedicama zloupotrebe droga.

Ovu manifestaciju uvodnim govorom otvorili su pomoćnik direktora Zavoda dr.sci Mirnes Telalović i šefica Odjeljenja za prevenciju i savjetovanje doc.dr. Meliha Brdarević-Šikić, te su ovim povodom uručene i zahvalnice partnerima Zavoda s kojima dijelimo isti cilj, a to je zdravo društvo.

Prisutnima su se obratili Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport gdin Mušija Mirza, viši inspektor Lejla Ekinović ispred MUP ZDK, predsjednik OK Čelik Valley Rijad Delić, predstavnica Centra za edukaciju mladih-CEM Amela Mrakić i pedagogica Srednje mješovite škole “Mladost” Nadina Selimović.

Zahvaljujemo se Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport na čelu sa gospodinom Mušija Mirzom, Ministarstvu unutrašnjih poslova, Odbojkaškom klubu Čelik Valley, Centru za edukaciju mladih-CEM Travnik, Srednjoj mješovitoj školi “Mladost” Zenica, volonterima i mladim edukatorima za podršku i uspješnu saradnju