CEM na sastanku Movendi International odbora u Bratislavi

Adis Arnautović, dugogodišnji član Movendi International Odbora, predstavljao je CEM na nedavnom sastanku u Bratislavi, Slovačka. Sastanak je održan od 24. do 26. marta 2024. godine te je okupio organizacije iz različitih dijelova svijeta koje se bave prevencijom i zaštitom djece i mladih od štetnih utjecaja alkohola.

Movendi International je najveći neovisni globalni pokret za razvoj kroz prevenciju alkohola. Njihov cilj je ujedinjavanje, jačanje i osnaživanje civilnog društva za rješavanje problema alkohola kao ozbiljne prepreke razvoju na osobnoj, društvenoj i globalnoj razini.

Na sastanku je vođena rasprava o strateškim pravcima i metodama koje najviše doprinose promjenama u društvu, s naglaskom na zaštitu djece, mladih, žena i cjelokupnih obitelji. Glavne teme za raspravu bile su dostupnost, oglašavanje i oporezivanje alkohola.

“Nastavljamo se aktivno angažirati u svojoj zajednici, regionalno, ali i globalno, kroz razne inicijative kako bi se promovisala svijest o važnosti zaštite djece i mladih od štetnih posljedica alkohola te potaknula pozitivna društvena promjena. U svemu tome, vodi nas naša želja i napor da stvorimo sigurnije i zdravije okruženje za buduće generacije.”, zaključio je Arnautović.