Nastavljamo marljivo raditi kako bismo stvorili sigurnije okruženje za djecu i mlade njegujući suradnju vladinog i nevladinog sektora. Okupili smo stručnjake i za ovo pitanje relevantne sudionike na dvodnevnom konsultacijskom sastanku, a sve s ciljem izrade preporuka i strategija za razvoj alkoholnih politika u Bosni i Hercegovini.

Tako su se na listi prisutnih našli predstavnici: Ministarstvo sigurnosti BiH Ministarstvo civilnih poslova BiH Federalno ministarstvo rada i socijalne poltike Federalno ministarstvo kulture i sporta Institut za razvoj mladih Kult JU Terapijska zajednica Kampus Progresivni razvoj organizacija i individua (PROI) JU Zavod za bolesti ovisnosti ZDK JU Zavod za bolesti ovisnosti KS Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH Svjetska zdravstvena organizacij – ured Sarajevo Zavod za javno zdravstvo SBK Udruženje za prevenciju ovisnosti NARKO-NE Save the Children SOS dječija sela BiH Inicijativa „Tiket na ZIS“

Jednoglasno smo se složili da je došlo vrijeme za konkretne korake u zaštiti naše djece i mladih. Postignuti konsenzus jasno ukazuje na hitnu potrebu da se fokusiramo na preventivne strategije umjesto isključivo reaktivnih mjera. Svi sudionici su istakli važnost djelovanja s ciljem sprječavanja problema umjesto naknadnog rješavanja i ublažavanja njegovih posljedica. Ovo je poziv na akciju koji odražava našu zajedničku predanost osiguravanju zdravijeg i sigurnijeg okruženja za rast i razvoj naše mlade generacije.