Centar za edukaciju mladih, kao jedini učesnik iz BiH, već četvrti put učestvuje na Global Alcohol Policy Conference, globalnom forumu kreatora politika, zagovarača i aktivista na polju prevencije konzumiranja alkohola, koji se ove godine održava u Cape Town-u u Južnoafričkoj Republici..
Ovogodišnja konferencija odvija se pod motom “Ulaganje u ljude ispred profita”, sa akcentom na neetično poslovanje alkoholne industrije, koja u cijelom svijetu, koristi isti narativ i koncept u promociji, predstavljajući se kao društveno odgovorna, mudro podržavajući različite aktivnosti u zajednicama i licemjerno pozivajući svoje konzumente na ličnu odgovornost, tzv. odgovorno pijenje. Upravo ovakve primjere, kojih je u Bosni i Hercegovini mnogo, predstavili smo na konferenciji.
Konferencija je prilika za razmjenu iskustava na polju prevencije, diskusiju o najboljim praksama prevencije iz različitih zemalja svijeta, ali i kreiranje novih ideja na tom polju. Mi ćemo sa ovog događaja u BiH svakako donijeti najnovije globalne trendove iz oblasti prevencije i zaštite djece i mladih od izloženosti alkoholu kako bismo i dalje aktivno radili na kreiranju zdravog i sigurnog okruženja za našu djecu i mlade.
📲 +387 30 511 565
📧 cem@cem.ba
📍 Bosanska 131, Travnik